23-06-2014

Recept: Pittige lasagna met salami


Vandaag een keer iets anders, een recept. Ik ben echt dol op koken, alleen ik doe het echt veel te weinig. Maar vandaag moest ik boodschappen doen en leek het me leuk om iets nieuws te proberen. Ik ben een enorme fan van lasagne en ik kwam dit recept online tegen en ik dacht dit moet ik proberen! 


Hier alle ingrediënten die ik gebruikt heb: 
- een pakje lasagne mix van honig
- een pak lasagne bladen van ah huismerk
- een pakje mozzarella 
- een pakje geraspte mozzarella van ah huismerk
- twee zakjes Italiaanse roerbak mix (je gebruikt maar 600 gram, maar ze hadden niks kleiners) 
- oregano 
- salami 
- 500 ml water
- 500 ml melk
- een pepertje
- een teentje knoflook 

Dan het recept: 


Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden. Eerst haal ik de pitjes uit het pepertje en snijd ik hem in kleine stukjes. Deze voeg ik toe aan de 600 gram Italiaanse roerbak mix. 


Ook voeg ik hier de knoflook aan toe. Je kunt de knoflook ook in kleine stukjes snijden, maar ik vind dit makkelijker. 


Dan doe ik alles in de pan met wat olijfolie en bak het een beetje. 


Hierna voeg ik het water, de melk en het zakje dat in het pakje lasagne mix zit toe. Zorg wel dat je de lasagne mix en het water en de melk goed met elkaar mixt zodat er geen klonten ontstaan.


Dit bak ik tot de saus wat dikker/lobbiger wordt, je merkt vanzelf wanneer dit gebeurt. 


Dan gaan we lasagne opmaken. We beginnen met een laag saus en daaroverheen komen de lasagne bladen, ik had aan drie bladen genoeg, maar dit verschild natuurlijk per ovenschaal. 


Hierover heen komt weer een laag saus met daarover heen een laag salami. Over deze laag salami komt weer een laag saus met een laag lasagne bladen erover. Hierna komt weer een laag saus. 


Dan breek je de mozzarella in stukjes en verdeel je deze over de lasagne. 


Hierna voeg je nog wat geraspte mozzarella toe, zodat je zeker weet dat de hele bovenkant van de lasagne gevuld is met mozzarella. 


Ik was nog vergeten om er de oregano overheen te doen, dus vandaar dat de kaas al iets gesmolten is. Maar dus als laatste de oregano verdelen over de boven kant. Dan kan hij de oven in, voor 45 min. 


En dan smullen maar! Het ziet er echt uit als een prutje, maar hij smaakt heerlijk. Je moet wel van pittig houden, want hij is wel redelijk pittig. 

Liefs, 
Itske 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten